Queen Anne Square

Queen Anne Square

"The Meeting Room",  the new park installation in Queen Ann Square was commissioned by the Newport Restoration Foundation and designed by artists Maya Lin and Edwina Von Gal and Nick Benson of the John Stevens Shop. The title of which conveys the intent: to create spaces that invite a spirit of gathering and community and to provide a place of quiet imagination in the midst of the city. The park design centers on three stacked stone foundations, which represent actual locations and footprints of buildings which existed on the site during three different centuries: 1777, 1876 and 1907.

Location
Newport, Rhode Island

Designer
Maya Lin, Edwina Von Gal and Nicholas Benson

General Contractor
Farrar & Associates

Landscape Architect
Christopher LaGuardia, FASLA

Photo Credit
Alexander Nesbitt

07_2014_QAS_01.jpg
07_2014_QAS_02.jpg
51a97599a46c7.image.jpg
Nesbitt-Queen-Anne-Square-IMG_6694-H.jpg
kR4fO9g-so-pdD2PItjiHF5IfwhnoHmD9I5I1brA0MU,BUnA4bHonhS61Agy9FdhG3HJDgxNkBuIYSqjW5BozSU,OyR6qOx66YUYUbopfv_JJh3ZIUMgEghM6ZpKZjWoXSo,10sA7HvyEBSOYthItmGm0y0VUd9ZTDoWtKjPxuihT-0.jpg
uInqbUNEeVJnkh2-CgYilpT2acAelOxJl0NW2kecJ9w,HxFSSTIcozJyyePcSYRkVrWczQPzxQhDskr9d73Pb0w,yas5SpuI10BZJ07WQAfb8E4KauXLi9FoTAownpk8sZ0,PNJGH2BV3LQkyVmH1GafAeeBo6gQ4E6l7kArkiPJncM.jpg
aDz7tzRdbdSyqNSHpTrcpdnwajEs-cal9thuLo5r87s,dd6oGKeju5p5S0_v9aThdqxxITSuJSn5QYHF_jWBvtU,igrrIy1nepq8M0SHW2ZTNgagJT8Vv6K1lO4vqWf277E,KKiVw7vfFznoOujsURRwwC5ldOn9QmtP96demMych2E,Yb2g38vFZ2TlyiKEHJhxJNNDY6WXPZotyflB1I7UO98.jpg