Daniels Lane Residence

Daniels Lane Residence

This original, Norman Jaffe designed residence, situated between a Sagaponack potato field and an oceanfront shoreline, is a minimalist natural environment set within the dunes. Rolling red fescue meadows connect the flat farm fields and the undulating dunes. The meadows hide the driveway and maintain the open views of land and sky. To generate the tremendous amount of fill required to recreate the dunes, a new pond was excavated and then naturalized with emergent and submergent vegetation. Sweeping masses of native vegetation were used to create a cohesive landscape that blurs the boundaries of the man made and natural environments.

 

Location
Sagaponack, NY

Architect
Norman Jaffe, Christian Sabella Rosa

Contractors
Kiwi Construction, Fort Pond Native Plants

Photo Credits
Jeff Heatley, Eva Cocco, Erika Shank, Laurie Lambrect 

Awards
National ASLA Award of Excellence in Residential Design 

20060701_Perlbinder_033.jpg
20060701_Perlbinder_022.jpg
991_By Jeff Heatley.jpg
20060701_Perlbinder_042.jpg
001_ 05-19.jpg
DSC00278.jpg
DSC00353.jpg
DanielsLane.jpg
DanielsLane3.jpg
041.jpg
20060701_Perlbinder_016.jpg
20060701_Perlbinder_047.jpg