Buell Lane Residence

Buell Lane Residence

Centered around a 1-acre oval lawn and connected by a long allee of Hydrangea trees, Buell Lane merges two adjacent properties by creating both private and public park-like spaces. The ‘oval’ was inspired by the owner’s active family and love for hosting large outdoor events throughout the summer season. As garden enthusiasts, the owners also requested a landscape filled with interest for all four seasons, so evergreen boxwoods and holly hedges were mixed with flowering groundcovers and many different varieties of Hydrangea. As one moves from the central oval to the main house, the landscape becomes more intimate in scale.  This transition is pronounced by a subtle lift in topography and the use of parterre gardens to enclose small courtyards. These more refined spaces around the main house offset the openness of the oval and bring a sense of privacy to the family.

AML - Buell # 2730 10201.jpg
LaG - Buell # 2750 10231.jpg
LaG - Buell # 2896 10188.jpg
LaG - Buell # 2979 10181.jpg
LaG - Buell # 2981 10162.jpg